Duo Concerto Alankara

KOFFIECONCERT Lindtse Kerk in Zwijndrecht

Op zondag 22 oktober as. vindt in de Lindtse Kerk aan de Develweg 28 in Zwijndrecht weer een koffieconcert plaats. Medewerking wordt verleend door Duo Concerto Alankara.

Dit duo van harpiste Diana de Vries en violiste Míchaela Hollmanová, heeft al eerder een concert in de Lindtse Kerk gegeven. Ondanks hun drukke agenda hebben zij wederom tijd gevonden zodat van hun muzikale talenten kan worden genoten.

Duo Concerto Alankara
Duo Concerto Alankara. harpiste Diana de Vries en violiste Míchaela Hollmanová

Diana de Vries studeerde oa. aan het Rotterdams Conservatorium en bij de wereldberoemde harpiste Susanne Mildonian. Na haar eindexamen studeerde zij verder in Parijs. Sinds 1982 is zij als soloharpiste verbonden aan het Gelders Orkest.

Haar repertoire is bijzonder uitgebreid en bevat de harpliteratuur vanaf de klassieke periode tot en met de avant-garde. Zij treedt op met Míchaela Hollmanová, geboren in Tsjechië vioolspel studeerde aan het B. Smetana Conservatorium in Pilsen.

Míchaela volgde ook een solistenopleiding op de “Academy of Music Arts” te Praag, waar zij haar studie cum laude afsloot. Als eerste violiste in het Radio Filharmonisch Orkest speelde zij regelmatig als gast bij het Concertgebouworkest.

Ook volgde zij lessen bij Jaap van Zweden. Míchaela treedt regelmatig op als soliste en speelt in verschillende muziekensembles waaronder het hoorntrio ‘Trio St. Petersburg”. Míchaela heeft samen met Diana de cd’s opgenomen “Beyond Passion” en “Inspiring Moments”.

Koffieconcerten worden 4 keer per jaar gehouden in het kader van Kerk in de wijk en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert zal om 11.45 uur aanvangen en u bent van harte uitgenodigd.

Beoordeling KOFFIECONCERT Lindtse Kerk in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.