Kinderen brengen loco-burgemeester Kamsteeg ontbijtje in gemeentehuis

Kinderen brengen loco-burgemeester Kamsteeg ontbijtje in gemeentehuis

Gemeente Zwijndrecht geeft goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Zwijndrecht, 8 november 2017 – Vanochtend brachten 38 kinderen van OBS De Dolfijn uit Zwijndrecht een ontbijtje bij locoburgemeester Kamsteeg in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Kinderen brengen loco-burgemeester Kamsteeg ontbijtje in gemeentehuis
Kinderen brengen loco-burgemeester Kamsteeg ontbijtje in gemeentehuis

Locoburgemeester Kamsteeg onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de locoburgemeester kennis met elkaar. Ook was de Toppie mascotte aanwezig samen met de sportcoaches.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde locoburgemeester Kamsteeg symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 150 in ontvangst. Locoburgemeester Kamsteeg kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting:

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

JOGG
Gemeente Zwijndrecht is sinds 2013 een JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wil graag dat kinderen gezond opgroeien.
Wethouder Jolanda de Witte van Volksgezondheid eet op donderdag 9 november een broodje mee op Kindcentrum Margriet.
Het nieuwe JOGG-thema is dit schooljaar Groente en Fruit. De leerlingen die deelnamen aan het ontbijt met de locoburgemeester en wethouder ontvingen een leuk presentje wat te maken heeft met het nieuwe thema.

Beoordeling Kinderen brengen loco-burgemeester Kamsteeg ontbijtje in gemeentehuis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.