KBS de Toermalijn viert eigen Prinsjesdag

KBS de Toermalijn viert eigen Prinsjesdag

Zwijndrecht: Hoe maak je de kinderen enthousiast voor iets als Prinsjesdag dacht juf Nancy van groep 8 aan het begin van dit schooljaar. Zo ontstond het idee een eigen Prinsjesdag te houden. In de aanloop hiernaartoe werden de groepen 8 ingedeeld in ministeries.

Zo was er bijvoorbeeld het ministerie voor sport en het ministerie van onderwijs opgericht. De groep 8 kinderen bedachten eigen plannen en maakten hierbij een begroting wat leidde tot een gezamenlijke miljoenennota. Vervolgens werd er een troonrede wedstrijd gehouden waarin de kinderen de kans kregen hun ideeën te presenteren.

De beste twee troonredes zal uiteindelijk officieel gepresenteerd worden aan de directeur. Ook is er de afgelopen weken geoefend met debatteren. Er is zelfs een heuse debatwedstrijd tussen de beide groepen gehouden. Zo had de Toermalijn opeens twee klassen die geïnteresseerd waren in politiek.


Prinsjesdag zelf was een groot feest. De kinderen kwamen in stijl naar school en het plein was versierd. De kinderen kregen een werkboekje over Prinsjesdag in plaats van reken- en taalles. Daarna werd het Wilhelmus gespeeld op boomwhackers. Aan het einde van de ochtend gingen de klassen debatbattles tegen elkaar houden waarna ze op televisie de live uitzending bekeken.

En daarna was het tijd voor het grote moment: de Toermalijntroonrede waarin de miljoenennota aan de directeur Koen van de Genugten werd gepresenteerd. De dag werd afgesloten met oud Hollandse spelletjes als koekhappen en sjoelen. Burgerschap hoeft niet saai te zijn!

Beoordeling KBS de Toermalijn viert eigen Prinsjesdag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.