Jordy Nijenhuis en Nick den Engelsman

Jordy en Nick fietsen ongetraind voor onderzoek naar dementie

Jordy Nijenhuis en Nick den Engelsman uit Zwijndrecht vormen samen team Tour de JoNi. Samen gaan zij 40 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie. Dat ze dat doen kwam plots uit de lucht vallen. Ze kwamen op Facebook uit op een aanmeldpagina voor 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland. Al snel wisten ze: dit gaan we doen!

Jordy Nijenhuis en Nick den Engelsman
Jordy Nijenhuis en Nick den Engelsman uit Zwijndrecht vormen samen team Tour de JoNi

Beide heren hebben nog nooit lange afstanden gefietst en zijn dus ongetraind, maar: “Het gaat ons zeker lukken. Of we een toptijd neerzetten weet ik niet, maar dat we het leuk gaan hebben staat vast. Gelukkig is het ook geen wedstrijd, maar een mooie tocht waar we ruim zes uur over mogen doen.” vertelt Jordy.

“De naam van ons team is opvallend, want eigenlijk direct nadat we dat bedachten kregen we van veel mensen te horen van Yoni een ander woord voor vagina is. Onze naam begint met een J en niet met een Y. Maar wat veel mensen niet weten is dat Joni ook een Finse naam is dat betekent dat God verzoenend is.  Dat vonden we mooi aansluiten bij het doel: Alzheimer.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven ze voorlichting over dementie, bieden ze ondersteuning en komen ze op voor betere zorg voor mensen met dementie. En Alzheimer Nederland maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

“Ons doel is om 500 euro op te halen, maar hoe meer hoe beter. Als we 200 euro ophalen zijn we ook al blij, want dat is het minimale bedrag waarmee wij aan de start mogen staan!”

Wil je Tour de JoNi helpen? Dat kan via https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/tour-de-joni

Tour de JoNi
Tour de JoNi
Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Jaap

Succes

Heel veel succes jongens. Mooi initiatief

1 jaar geleden

Beoordeling Jordy en Nick fietsen ongetraind voor onderzoek naar dementie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.