Dutch Baroque

Johannes Passion, Zwijndrecht

Zaterdag 1 april brengt Dutch Baroque voor de derde keer een passieverhaal naar Zwijndrecht. De Johannes Passion, het onbekende broertje van de Mattheus Passion, met zijn kleine bezetting, is feller, dramatischer en lyrischer en past perfect in de passietraditie.

Verrassende uitvoering
Bach voerde zijn Johannes Passion uit met de twee koren van de Thomas- en Nikolaikirche uit Dresden. De samenstelling van kamerkoor Dutch Baroque Vocal Consort is daarmee vergelijkbaar. Artistiek leider Gerard de Wit zal met orkest, koor en solisten een ander licht werpen op de Johannes Passion om tot een verrassende en vernieuwende uitvoering te komen.

Traditie
Met alweer de derde uitvoering van Johannes Passion in Zwijndrecht is het begin van een passietraditie wel gezet. Drie jaar geleden vatte Dutch Baroque, samen met de gemeente Zwijndrecht, het plan op om elk jaar (net zoals in Naarden) een Passie uit te voeren. Dat Dutch Baroque hiermee de cultuur in Zwijndrecht op een hoger plan wil brengen, is niet onopgemerkt gebleven.

Zo zal de Commissaris van de Koningin, dhr. Jaap Smit, de uitvoering van de Johannes Passion bijwonen. Ook de traditie van een informatieve inleiding op het concert zetten wij voort. Zo luistert u vooraf naar een informatieve en boeiende inleiding op de Johannes Passion.

De toelichting begint om 19:00 uur.
Kaarten in de voorverkoop, vanaf €10,-, bestelt u eenvoudig via de website www.dutchbaroque.nl/Tickets zijn ook op de dag van de uitvoering te koop aan deur.

 

Beoordeling Johannes Passion, Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.