Inbrekers gaan niet op vakantie!

De vakantieperiode staat voor de deur. Een tijd van heerlijke dagjes luieren aan het strand of op de camping, lekker eten en mooie steden bekijken op vakantie naar exotische oorden enz.. .

Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Het is vaak ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Om de kans te verkleinen dat inbrekers tijdens uw afwezigheid hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Zodat het lijkt of u zo weer thuis zou kunnen komen. Ook als u even op pad gaat.

Licht uw vertrouwde buren in dat u op vakantie gaat Uw buren kunnen u tijdens uw vakantie helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (zet niet alle plantjes op 1 tafel, dat versterkt de indruk afwezig te zijn), de auto af en toe eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe dicht en open te doen. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Burenkaart Print deze burenkaart http://www.politiekeurmerk.nl/…/zo…/2015/Burenkaart_2015.pdf en noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw vertrouwde buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor wat jullie met elkaar hebben afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan.

Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

Bel 112 bij verdachte situaties Vraag uw buren bij verdachte situaties direct de politie via telefoonnummer 112 te bellen. Bijvoorbeeld bij glasgerinkel, gestommel in uw huis of bij het zien van onbekende personen bij uw woning.

De politie beoordeelt per melding of er een politieauto op afgestuurd wordt. Hoe eerder 112 gebeld wordt, des te sneller kan de politie reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Wat kunt u nog meer doen? Er zijn nog veel meer tips en maatregelen om uw woning veilig achter te laten, bekijk ze op deze websites: www.politiekeurmerk.nl/preventietips of www.politie.nl/themas/woninginbraak.html 

Inbrekers gaan niet op vakantie!
Inbrekers gaan niet op vakantie!

 

Beoordeling Inbrekers gaan niet op vakantie!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.