Herinnering aan het Noordparkfestival

Het Noordparkfestival is weer voorbij en het park is nog nooit zo opgeruimd geweest als nu.

In het Noordpark bevindt zich ook het Beeldenpark Drechtoevers. Natuurlijk werkt het festival samen met de Vrienden van het Beeldenpark om de festivalbezoekers ook meer bekend te maken met de kunstwerken in het park. En daarvan is nu een resultaat te zien.

Want tijdens het Noordparkfestival was ‘Een Wereld Van Papier’ te gast in de tent van Stichting Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers. Samen met kinderen ontwierpen de Vrienden van het Beeldenpark op papier een plan voor een eigen beeldenpark, het “Noortjes Park”.

In het Verbeeldingspark ‘Noortjes Park’ geven zij een papieren knipoog naar het echte park. Door samen te tekenen ontstaan leuke gesprekken over kunst en natuur en houdt de fantasie van kinderen ons een spiegel voor.

Zo werden er uit goudpapier geldwolven geknipt die altijd op jacht zijn naar spaarvarkens. Er werd een Inca tempel ontworpen en opgebouwd uit bloemen om vlinders en bijen te lokken.

‘Een Wereld Van Papier’ is een verzamelnaam van tal van tekenactiviteiten met kinderen, bedacht door de tekenaars José Vingerling en Gerard de Bruyne (www.vingerlingdebruyne.nl). Deze kunstenaars hebben ruime ervaring in tekenen met kinderen. In een tekenwereld is iedereen welkom en alles mogelijk.

Komende maand is het ontwerp voor “Noortjes Park” nog te zien in de Burgerhal van het gemeentehuis in Zwijndrecht.

Beoordeling Herinnering aan het Noordparkfestival.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.