Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek

Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek

In de maanden mei en juni en soms ook nog wel in juli vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het volk, enkele duizenden bijen, gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen.

Voordat ze dit hebben gevonden maakt de zwerm een tussenstop. Ze vormen een klont bijen aan een boomtak, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms een paar dagen hangen. In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw ‘huis’.

Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om u te steken. Ze zijn alleen op doorreis en hebben niets verdedigen.

Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek. Een zwerm is niet gevaarlijk. Blijf rustig en houd afstand. Als u zwerm ziet dan kunt u contact opnemen met de Kinderboerderij De Kiboe-hoeve Zwijndrecht imker Roel Unij 06-26679949 deze komt de zwerm dan ophalen. Deel dit bericht en help de bijen!

Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek
Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek

Hans van den Dool

Wespennestje gevonden.

Ik heb een raatje van ongeveer 5 bij 5 cm in de schuur gevonden, met dekoningin en een paar werkbijtjes. En af en toe komt er een honingbij . Ik heb het spul nu op een schep kunnen leggen en die voorzichtig naar buiten gebracht. Als u interesse heeft kan u mij bellen op 06-15316365 om een afspraak te maken. Nogmaals, het is maat een kleinnestje.

6 maanden geleden

Beoordeling Heeft u een bijenzwerm gevonden? Geen paniek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.