Gratis festival Charge maakt complete line-up bekend

Dordrecht: Zaterdag 24 augustus start Bibelot het seizoen met een nieuw, gratis festival op het Energieplein. Charge maakt deze week zijn complete line-up bekend, met onder andere Spidergawd uit Noorwegen, Brutus uit Belgë en Het Gezelschap. Alle artiesten staan garant voor een wervelwind aan energie.

(Inter)nationale line-up

Gratis festival Charge maakt complete line-up bekend

“Liefhebbers van harde muziek kunnen hun hart ophalen. De Charge line-up bestaat stuk voor stuk uit artiesten die hoog in de energie zitten.Je wordt gegarandeerd weggeblazen door alle acts!”, aldus programmeur Tim van Dorp. Noorse hardrock formatie Spidergawd sluit het festival af. De band met saxofonist brengt een gestoorde combinatie van stoner, 70’s hardrock, trashblues en psychedelica. Brutus uit België is al geboekt op bekende festivals als The Great Escape, Pukkelpop, Groezrock en Hellfest. Zangeres en drumster Stefanie creëert met haar bandleden een eigen sound vol postpunk, black metal, hardcore en math rock. Froth uit Amerika staat bekend om zijn dromerige shoegaze, maar brengt ook een rauw geluid met snerpende gitaren. Internationaal gooit de band hoge ogen met zijn pakkende liveshow.

Lokaal talent en diverse genres
Ook talent uit Nederland wordt vertegenwoordigd tijdens Charge. Eigenzinnig vijftal Het Gezelschap bestaat uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (BrandWerk), Nachtburgemeester Juno (Nachtburgermeester van Dordrecht), Deon Custom en Kevin Stam. Een gezonde dosis pittige stonerrock wordt verzorgd door ¡Pendejo!. Het vuige fuzz/garage duo FFOOSS speelde eerder met IDLES, Seether en The Sore Losers. Winnaar van De Grote Prijs Van Dordt wildcard Charades maakt de line-up compleet.

Niet voor Sky Radio luisteraars
Charge is geen plek voor Sky Radio en 100% NL luisteraars. Het festival richt zich op avontuurlijke muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe ervaring in Dordrecht. Een voorliefde voor harde gitaren, intense zanglijnen en verrassende genrecombinaties is daarbij een must. Tussen 14:00 uur en 23:00 uur laat Charge bezoekers horen, voelen en beleven waar high enery muziek voor staat.

Energieplein
Met het industriële Energiehuis als decor, is het Energieplein de ultieme locatie voor een festival. Dit bewees Bibelot vorig jaar met het festival Bibelot Open Air. Na iedere band kan het publiek op adem komen bij foodstrucks en in Brandstof. Het café van Bibelot is tijdens Charge geopend met een groot terras.

Gratis toegankelijk
Charge is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden via www.chargefest.nl en www.bibelot.net

Hoeveel duimpjes geef jij voor dit bericht?

Klik op een duimpje om deze te beoordelen.

Gemiddelde aantal duimpjes voor dit bericht / 5. Duimpjes tellen:

Omdat je dit bericht leuk vond ...

Volg ons ook op social media!

Het spijt ons dat dit bericht niet leuk was voor jou!

Laten we dit bericht verbeteren!Zwijndrecht.info Mede mogelijk gemaakt met hulp van lokale inwoners en adverteerders

 Budget Food Zwijndrecht

Ook adverteren met uw bedrijf of Winkel op onze website? Meer informatie.Zwijndrecht.info Mede mogelijk gemaakt met hulp van lokale inwoners en adverteerders

 Uw Klussenier Marco van Kol

Ook adverteren met uw bedrijf of Winkel op onze website? Meer informatie.Zwijndrecht.info Mede mogelijk gemaakt met hulp van lokale inwoners en adverteerders

 Aquafizz aquarium speciaalzaak, Wij hebben meer als 250 aquariums met tropische zoetwatervissen, garnalen en planten.

Ook adverteren met uw bedrijf of Winkel op onze website? Meer informatie.