75540004 3226720000702864 3227583166059380736 n

Geslaagde 99e Beursdag van Geode Zwijndrecht

Zwijndrecht Zaterdag 16-11-2019: Het was weer een geslaagde beursdag afgelopen zaterdag in het Develstein bij Geode. Ruim zevenhonderd mensen wisten de beursdag weer te bezoeken. Er werd weer veel gesnuffeld van standhouders aan materiaal gewisseld en uiteraard door bezoekers ingekocht. De sfeer was weer prima en meerdere generaties standhouder/bezoekers deelden de beursvloer.

Ook de gratis actie van Chris Moorman trok de aandacht, een gratis Chalcedoon hanger, zelfs voor de start van de beurs stonden ze al aan zijn tafel. Er werd ook weer druk geslepen door de kinderen bij de Geode stand slijpen/determineren. Één jeugdlid uit de start van de vereniging , Dhr. René Erkelens, stond er nu met mooie mineralen uit Italië. Ook waren er prachtstukken uit Bosnië aanwezig die de verzamelaar duidelijk in het oog sprongen.

Het was de negenennegentigste beurs en nu gaat Geode op voor de honderdste beurs in haar bestaan. Vijftig , en eigenlijk al wat langer, zijn de Geodisten actief in Zwijndrecht en laten steeds weer zien dat zij de interesse in moeder aarde blijven behouden. Van kristallen tot en met de fossielen het blijft voorbij komen.

Een derde generatie bezoeker/ standassistente merkte op dat haar school ineens zo veranderd was. Vrijdagmiddag was het nog een aula en kantine terwijl het op zaterdag een levendige beursvloer was die weliswaar haar school was maar dat niet uitstraalde. Zo zie je dat vaker dat mensen geheel verrast zijn dat de school op deze historische plek meer in zich herbergt dan dat velen bedenken.

Wie meer wil weten over Geode kan iedere woensdagmiddag terecht in het Baken aan het slagveld 99 in Zwijndrecht of contact leggen via Facebook of een mail sturen aan bighollestein@hetnet.nl of chrisjewierook@gmail.com

Op naar de 100e mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht zet het vast in de agenda de derde zaterdag in (21) Maart van 10:00 tot 17.00 uur

Beoordeling Geslaagde 99e Beursdag van Geode Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.