fietsnietjes

Gemeente Zwijndrecht wil gebruik tweede fietsslot stimuleren

De Gemeente Zwijndrecht gaat bij winkelcentrum Walburg 25 fietsnietjes plaatsen. Met de fietsnietjes, ook wel fietsparkeerbeugels genoemd, wil de gemeente het fietsers makkelijker maken om hun fiets vast te zetten. Door gebruik te maken van twee sloten én de fiets aan het fietsnietje vast te zetten, maken fietseigenaren het een stuk lastiger voor fietsdieven om hun fiets te stelen.

De fietsnietjes komen in de plaats van de fietsklemmen bij de Wadden waar relatief veel fietsdiefstallen plaatsvinden. Niet alle fietsklemmen worden op die plek vervangen. De plaatsing van de fietsnietjes is een tijdelijke maatregel in het kader van de aanpak van fietsdiefstal. In 2018 gaat de buitenruimte van het winkelcentrum Walburg op de schop en worden alle fietsparkeerplaatsen vervangen.

Aanpak fietsendiefstal
Zwijndrecht heeft te maken met een forse stijging van het aantal fietsdiefstallen. In 2016 steeg het aantal fietsdiefstallen vergeleken met 2015 met 83%. En de eerste vier maanden van 2017 vertonen een stijging van het aantal diefstallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Samen met politie, winkeliersvereniging Walburg, de Fietsersbond en NS werkt de gemeente aan een actieprogramma om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen. Onderdeel van dit programma is:
– de uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen waar een tweede slot aan een vast object kan worden vastgezet en
– cameratoezicht in de buitenruimte van winkelcentrum Walburg.
Voorlichting en preventie

Daarnaast zet de gemeente met partners in op voorlichting en preventie. Via verschillende kanalen zijn fietsers vorige maand geattendeerd op de aanwezigheid van fietsdieven bij winkelcentrum Walburg en station NS. Ook zijn er tips gegevens wat men zelf kan doen om fietsdiefstal tegen te gaan. Een soortgelijke actie zal eind deze maand worden herhaald bij winkelcentrum Walburg.

 

 

Beoordeling Gemeente Zwijndrecht wil gebruik tweede fietsslot stimuleren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.