F 16 tijdelijk omgelegd en in 2021 onderhoud aan Jeroen Boschlaan traject

Het is een drukte van jewelste voor fietsers op de burgemeester Doumaweg ter hoogte van de rotonde Koninginneweg. Zowel de richting gezondheidscentrum de Lus en de route van de F 16 richting Rotterdam zijn gestremd of omgeleid.

De werkzaamheden aan de persleiding in Zwijndrecht zijn daar de oorzaak van.
De gesprongen persleiding aan de Dr Boutenstraat leverde in januari 2019 een enorm sinkhole op waarin een personenauto met inzittenden verdween. Gelukkig leverde dat geen slachtoffers op maar was de doorgaande route daar geruime tijd gestremd en mag nu geen auto en vrachtverkeer meer over deze route rijden.

F 16, provinciale fietsroute, Zwijndrecht, Rotterdam

Het is nu de alternatieve fietsroute omdat het fietsverkeer aan de overzijde richting het gezondheidscentrum de Lus gestremd is. Op deze plek langs de flat vanaf de rotonde wordt nu de nieuwe persleiding gelegd. Op het voormalig terrein van de brandweer kazerne is het werkterrein maar ook de alternatieve fietsroute F16 en wandeldoorgang Snelliusweg en omgeving.

De F 16 is de provinciale fietsroute die vanaf de stadsbrug (ook wel Zwijndrechtse brug genoemd) de verbinding maakt naar Rotterdam leid ook over dit terrein.

Het vervolgstuk van deze route over de Jeroen Boschlaan krijgt in 2021 eindelijk vorm. Er is daar veel onderzoek aan vooraf gegaan maar de Zwijndrechtse gemeenteraad neemt daar nu een definitief besluit over. De Jeroen Boschlaan wordt een fietsweg waar de auto ook welkom is. Steeds meer mensen maken gebruik van deze snelle fietsroute met hun elektrische ( of gewone) fiets als alternatief voor de auto, trein of bus. De lange afstand fietser begint een natuurlijk fenomeen te worden.

Als alles goed gaat starten de werkzaamheden Jeroen Boschlaan in maart 2021. Het is dus nog even zoeken en worstelen op dit stukje traject maar als alles weer herstelt is of in gereedheid komt, rijd de fietser er eind 2021 comfortabel door. Nu dus nog wat extra bochten maken langs het spoor maar dan rij je ook door. Ingezonden Door Chris Moorman

Beoordeling F 16 tijdelijk omgelegd en in 2021 onderhoud aan Jeroen Boschlaan traject.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.