Galerie Glas

Expositie ‘Vrij naar Mondriaan’ Jos Verheugen in Galerie Glas +

Terwijl er op dit moment in het Gemeentemuseum in Den Haag een groot Mondriaan retrospectief te zien is, maakt Jos Verheugen in Galerie Glas + van Marielle Braanker een speelse knipoog naar zijn vermaarde voorganger met zijn serie ‘Vrij-naar-Mondriaan’.

JosVerheugenkrant
Parijzenaar Jos Verheugen

In de serie ‘Vrij-naar-Mondriaan’ van de Parijzenaar Jos Verheugen leiden pimpelmezen en boomkikkers de weg door Mondriaans neo-plasticisme. In de bruisende hoofdstad van Frankrijk ontwikkelde hij naast het “bloed, zweet en tranen”, zoals hijzelf de dagelijkse praktijk van de wetenschap omschrijft, een passie voor de schilderkunst.

Het atelier van Verheugen in Parijs ligt niet ver van de plek waar Mondriaan een eeuw geleden leefde en werkte. In 2009 schilderde hij op goed geluk een boomkikker in een Mondriaan compositie wat het Parijse publiek aansprak.

Het was het begin van een lange reeks “Vrij-naar-Mondriaan” schilderijen. Het zijn al lang niet meer de roodborstjes en pimpelmeesjes die de abstractie verlevendigen. In grote ambitieuze doeken doorbreken levensgrote zebra’s, stoere stieren en weelderige vrouwelijke rondingen de rechtlijnigheid van Mondriaan.

Met dit werk maakt Verheugen furore in Parijs en elders in Frankrijk. In Nederland is het nog niet eerder vertoond. De galerie van Marielle Braanker heeft deze septembermaand de primeur voor een eerste kennismaking met deze bijzondere serie.

U bent van harte welkom op de vernissage op zaterdag 2 september vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur.

Galerie Glas + is na afspraak dagelijks geopend. Wilt u liever geen afspraak maken? Dan is de galerie elke zaterdag te bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur. Voor extra openingstijden voor deze expositie kijkt u op www.marielle-braanker.nl.

info@marielle-braanker.nl
0786123325/0642004664
Galerie Glas +
Burgemeester Doornplein 8
3331 BC Zwijndrecht

Galerie Glas

Beoordeling Expositie ‘Vrij naar Mondriaan’ Jos Verheugen in Galerie Glas +.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.