Badhuis, Prins Hendrikstraat 2

Elkaar ontmoeten bij de Nieuwjaarsborrel in Het Badhuis

ZWIJNDRECHT – Het Wijkplatform Centrum Zwijndrecht en Het Badhuis geven op woensdag 8 januari om 19.30 uur een Nieuwjaarsborrel. Dat gebeurt in Het Badhuis aan de Prins Hendrikstraat 2. Iedereen uit de wijk is welkom om een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Tijdens de Nieuwjaarsborrel kunnen mensen ook vragen stellen aan een van de vrijwilligers van het wijkplatform. Verder is het een gezellig samenzijn met inwoners van de wijk centrum en het glas wordt geheven op het nieuwe jaar.

Ideeën voor de wijk? Schakel het wijkplatform in!
Het wijkplatform zit namens alle wijkbewoners aan tafel met de gemeente, politie, woningcorporaties en andere professionele partners. De gemeentelijke bestuurders vinden het belangrijk om burgers te betrekken bij het nemen van belangrijke beslissingen die de wijk aan gaan en daarom waarderen zij het contact met Wijkplatform Centrum. Ook ondersteunt het wijkplatform bewoners bij activiteiten in de wijk, zoals bij een straatspeeldag, het opknappen van groenvoorzieningen of het organiseren van een straat barbecue. Mensen kunnen een aanvraag bij ons doen voor een bijdrage waardoor er net iets extra’s mogelijk is. De vergaderingen van het wijkplatform vinden ongeveer zes keer per jaar plaats. En dat gebeurt dan in Het Badhuis, de centrale ontmoetingsplek van de wijk, waar u tijdens openingstijden ook terecht kunt om iemand van het wijkplatform te spreken te krijgen.

Het belang van het wijkplatform is groot. Het is zo belangrijk om mensen bij elkaar te brengen. Samen bereiken we simpelweg meer dan alleen en dat is van belang in een maatschappij die steeds meer individualiseert. Met elkaar kunnen we meer doen in de wijk. Er gebeurt al veel; kijk maar naar Het Badhuis. Daar vinden allerlei activiteiten plaats en kunnen mensen elkaar ontmoeten, cursussen volgen, biljarten, kaarten en met elkaar een maaltijd eten voor een klein bedrag. En niet te vergeten de twee Kidsclub middagen op woensdag en zondag. Het is de perfecte locatie voor onze Nieuwjaarsborrel, want ook wij willen dat inwoners van de wijk centrum elkaar ontmoeten en met elkaar verbonden raken.

Ook in 2020 gaat het wijkplatform weer hard aan het werk om er alles uit te halen voor de wijk centrum. Het doel voor 2020 is om nog meer mensen bij het platform te betrekken. Als het gaat om vrijwilligers, maar ook wat betreft de activiteiten. Want het zou mooi zijn als nog meer mensen activiteiten kunnen opzetten en dat wij daar ondersteuning bij bieden en ons platform nog breder wordt dan het al is. Het moet vanzelfsprekend worden dat mensen zich met ideeën voor de wijk tot ons richten en dan gaan wij kijken wat we kunnen doen en welke instantie hierbij zou kunnen ondersteunen. Dat is een uitdaging, maar we hebben er het volste vertrouwen in.

Voor meer informatie: www.wijkenzwijndrecht.nl, hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Beoordeling Elkaar ontmoeten bij de Nieuwjaarsborrel in Het Badhuis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.