Eerste Ondernemersontbijt Zwijndrecht zeer geslaagd

Bijna 100 Zwijndrechtse ondernemers hebben vanochtend deelgenomen aan het eerste Ondernemersontbijt Zwijndrecht. De ontbijtbijeenkomst is een initiatief van de burgemeester Hein van der Loo en wethouder Tycho Jansen (Economie). De ontmoeting, die samenviel met de landelijke Dag van de Ondernemer, werd georganiseerd door Zwijndrecht Onderneemt (het team Economie van de gemeente Zwijndrecht) in samenwerking met de Ondernemersvereniging Zwijndrecht en de Ondernemersvereniging Heerjansdamse Hazewinden.

Nederland, Zwijndrecht, 15-11-2019
Ondernemersontbijt bij Oceanco
foto: Ronald van den Heerik

Tijdens het ontbijt bij jachtenbouwer Oceanco in Zwijndrecht werden met de ondernemers de uitkomsten gedeeld van de OndernemersTop, die in juni dit jaar in Zwijndrecht plaatsvond. Daarnaast werd het bedrijfsleven door de gemeente bijgepraat
over de omgevingsvisie en de bedrijventerreinenstrategie. “Een zeer geslaagde eerste editie”, aldus wethouder Jansen.

“Het is goed gesteld met het ondernemersklimaat in Zwijndrecht. Met opgestroopte mouwen werken we met elkaar aan een krachtig Zwijndrecht. Het is belangrijk dat we ideeën met elkaar blijven delen en die ideeën waar mogelijk ook omzetten in acties. Ontmoetingen als deze dragen hieraan bij.”

Kleur op de wangen
Het ontbijt was voor de ondernemers ook bij uitstek een gelegenheid om met elkaar te netwerken.
“Dat is alleen maar goed”, aldus burgemeester Hein van der Loo, die onder de indruk is van de ondernemers in de gemeente Zwijndrecht.

“In de afgelopen maanden ben ik bij grote internationale bedrijven geweest en zie ik tegelijkertijd ook startende ondernemers die zich hier nieuw vestigen. Wij hebben een prachtig bedrijfsleven in Zwijndrecht. Dat hebben we vandaag bevestigd gezien door de presentatie van gastheer Arie van Andel over zijn Oceanco.

We mogen trots zijn op onze bedrijven en dat mogen we best meer uitdragen. We mogen nog wat meer kleur op de wangen krijgen. Door te laten zien wat we in huis hebben, maken we onze gemeente nog aantrekkelijker voor instellingen, inwoners èn bedrijven. Tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad dinsdag 12 november werd benadrukt dat werkgelegenheid erg belangrijk is in het bestrijden van armoede. Daar heb je ondernemers voor nodig.”

Zwijndrechtse is ZomerOndernemer 2019

Nederland, Zwijndrecht, 15-11-2019
Ondernemersontbijt bij Oceanco
foto: Ronald van den Heerik


Speciale aandacht tijdens het ontbijt was er voor Sophie Kelly. De jonge onderneemster werd door burgemeester Van der Loo in het zonnetje gezet als ZomerOndernemer 2019. Deze prijs won de Zwijndrechtse afgelopen zomer, nadat ze met 20 jongeren
tussen de 15 en 22 jaar uit de regio, een ondernemerstraject had gevolgd. Tijdens het traject werden de jongeren geschoold tot ondernemers en aan het einde kwam Sophie als winnaar uit de bus.

Het Ondernemersontbijt Zwijndrecht wordt een jaarlijks terugkerend evenement op de Dag van de Ondernemer. Wethouder Jansen: “De ontmoeting met onze ondernemers vinden we zo belangrijk dat we hier een traditie van willen maken.”

Nederland, Zwijndrecht, 15-11-2019
Ondernemersontbijt bij Oceanco
foto: Ronald van den Heerik

Beoordeling Eerste Ondernemersontbijt Zwijndrecht zeer geslaagd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.