Een wandeling door het Munnikepark

Een wandeling door het Munnikepark

Het is lente, de natuur begint te ontwaken. De bomen tonen hun groene blaadjes en de eerste voorjaarsbloemen steken hun kopjes al boven het gras. Dit alles is duidelijk te zien in het Arboretum Munnikepark. Het arboretum bestaat uit een bonte verzameling bomen en struiken, waaraan de liefhebber zijn hart kan ophalen. Het park wordt uitsluitend onderhouden door vrijwilligers, die al vele tientallen jaren hun ziel en zaligheid in dit kleine stukje grond leggen. Niet voor niets noemt men deze plek de parel van de gemeente Zwijndrecht.

Ook de kunst heeft hier haar plaatsje gekregen. Tegenover de ontvangstruimte ‘ t Weetpunt wordt u begroet door een standbeeld van een monnik. Deze herinnert ons aan de tijden, dat er tegenover het park aan de andere zijde van de Munnikesteeg een klooster heeft gelegen, dat enkele eeuwen geleden tijdens de godsdiensttwisten werd verwoest. Verder in het park vindt u vele voorbeelden van moderne cultuur.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u dit alles met uw eigen ogen aanschouwen ?

Dat kan, op 19 maart geeft Leny Mars een rondleiding, waarbij een goed inzicht zal worden gegeven van natuur en cultuur. We verzamelen ons om twee uur ‘ s middags voor ‘t Weetpunt Develpad 169 in Zwijndrecht.

Een wandeling door het Munnikepark
Een wandeling door het Munnikepark

Beoordeling Een wandeling door het Munnikepark.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.