sv Conventus

Driedubbele lintjesregen bij sv Conventus

Het heeft Zijne Majesteit behaagd…. Zwijndrecht (24 april 2020) – Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn maar liefst drie leden van sv Conventus in het zonnetje gezet: Lucy Schenkel, Otto Stam en Jan van Baren zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Door de Corona-beperkingen kon dit niet groots gevierd worden, maar dit weerhield de leden van Conventus er niet van om het toch op gepaste wijze te vieren.

Sportvereniging Conventus is ontstaan door een fusie van Korfbalvereniging Zwijndrecht en Handbalvereniging Walburg ‘75. Deze nieuwe vereniging bestaat dit jaar vijftien jaar, terwijl de oudste van de twee ‘oude’ verenigingen – de korfbaltak – dit jaar zelfs vijftig jaar zou hebben bestaan.

Het initiatief voor twee van de drie gehuldigde leden kwam vanuit Conventus zelf. Allereerst is dat Lucy Schenkel. Lucy is vijftig jaar lid van de vereniging, oftewel betrokken bij de oprichting van korfbalvereniging Zwijndrecht. Diverse vrijwilligerstaken heeft zij vervuld, zoals voorzitster, trainster, kampleiding en bestuurslid. Tegenwoordig is Lucy twee avonden in de week te vinden als barmedewerkster in de kantine van sv Conventus. In haar ‘gewone’ leven heeft zij gewerkt in Swinhove, als vrijwilligster in de hospice en als mantelzorgster. Deze Koninklijke Onderscheiding is zeker een waardering voor Lucy, die zich tomeloos heeft ingezet voor de sportvereniging en de medemens.

De tweede Koninklijke Onderscheiding is voor oud-voorzitter Otto Stam. Otto is voorzitter geweest van de korfbaltak in de periode van 1991 tot en met 2005. Daarvoor hield hij zich bezig met financiële vraagstukken binnen de vereniging. De laatste jaren van zijn voorzitterschap was hij de spil van de korfbalvereniging om de fusie voor te bereiden tot sv Conventus. Naast zijn voorzitterschap was hij ook een groot aantal jaren gemeenteraadslid van de gemeente Zwijndrecht. Momenteel is hij weer voorzitter, maar nu van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO).

Het initiatief voor het derde Conventus lid, Jan van Baren, kwam van Ouderenbond PCOB, waar hij onder andere voorzitter van de Seniorenraad is geweest. Zijn rol binnen Conventus mocht echter ook zeker niet over het hoofd worden gezien: binnen Korfbalvereniging Zwijndrecht was hij van 1991 tot de fusie in 2005 secretaris en speelde samen met Otto Stam een cruciale rol in de fusie met HV Walburg ’75.

Helaas heeft het Coronavirus roet in het eten gegooid om de uitreiking van deze koninklijke onderscheidingen feestelijk in de eigen kantine te vieren. Toch lukte het om de kersverse leden in de Orde van Oranje-Nassau Lucy en Otto op bijzondere wijze – en op gepaste afstand – te verrassen. Zo werden er voor beiden spandoeken gemaakt om dit heugelijke nieuws te melden en werden er voor de flat van Lucy zelfs fakkels afgestoken om dit te kunnen vieren.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus

Beoordeling Driedubbele lintjesregen bij sv Conventus.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.