Dordts Popgala

Dordts Popgala kijkt uit naar editie op latere datum

De langverwachte tweede editie van het Dordts Popgala wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2021. De organisatie heeft grootste ambities en wilt een Popgala organiseren dat hier recht aan doet. Dat is binnen de geldende beperkingen helaas niet mogelijk.

Het Dordts Popgala verbindt iedereen die actief is op het gebied van popmuziek en toont de rijke muziekcultuur die Dordrecht te bieden heeft. “Met pijn in het hart, want we willen zo graag, hebben we besloten het popgala pas te laten plaatsvinden wanneer we weer maximaal van de mogelijkheden in het Energiehuis gebruik kunnen maken. We willen een popgala realiseren dat recht doet aan onze ambities en dat is nog niet mogelijk op donderdag 18 februari.”, aldus Louisa Steenbakker, hoofd marketing bij Poppodium Bibelot

Introductie categorie ‘Beste Muzikant’
Het Dordts Popgala beloont muzikanten voor hun artistieke werk en stimuleert de band met Dordrecht. Tijdens het gala worden prijzen in diverse categoriën uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2020. In 2021 introduceert het Dordts Popgala een nieuwe categorie: ‘Beste Muzikant’. De selectie genomineerden wordt gemaakt met behulp van scherpe richtlijnen en beoordeeld door een jury bestaande uit nationale en lokale kopstukken uit de popmuziek. Wie dit jaar de genomineerden zijn, blijft nog even spannend.

Terugblik op succesvolle, eerste editie
Het klapstuk van de avond is ongetwijfeld de Popprijs: een waardering voor de kwaliteit van het creatieve werk en de impact van de artiest. Tijdens de eerste editie in 2019 werd het geldbedrag van €2.500,- gewonnen door Merol. Ook was zij winnares in de categorie ‘Beste Song’ met het nummer ‘Lekker Met De Meiden’. Daarnaast namen Pene Corrida, Nielson en Het Gezelschap ‘De Onbeschaamde’ in ontvangst. Deze bijzondere award is speciaal voor het Dordts Popgala ontworpen door Dordtenaar Wouter Sieuwerts. Het beeld is gebaseerd op de rijke geschiedenis van Dordrecht.

Het Dordts Popgala is uitsluitend toegankelijk voor genodigden en wordt live uitgezonden via www.popgala.nl.

Aftermovie van de eerste editie is hier te bekijken

Beoordeling Dordts Popgala kijkt uit naar editie op latere datum.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.