Donkey republic

Donkey republic

Het is een mooie naam die tal van associaties kan oproepen maar voor wie het weet zegt direct deel fiets. Donkey republic is een initiatief van Qbuzz die zevenenzestig locaties heeft waar de fietsen gedeeld en gestalt kunnen worden. Een hub noemen we dat de plek waar een docking station gevestigd is.

Deel auto s en scooters zijn er op meerdere plekken te vinden maar dat is meer n de steden. De Drechtsteden heeft nu dus deel fietsen die middels een app, Qmove, gehuurd kunnen worden.

In Zwijndrecht kwamen we de donkey republic tegen op de kort Ambachtlaan. In het centrum van Dordrecht bij het station opende Lucinda Brand feestelijk dit fenomeen. Zij is wereldkampioen veldrijden en is tevreden over de kwaliteit van de fiets die lekker loopt. Zelf zal zij de overstap naar dit type fiets niet direct maken maar ze is wel enthousiast over het initiatief.

Uit de bus en op de fiets verder is anders dan veldrijden maar het brengt je wel gemakkelijk van A naar B oor een klein bedrag waarbij je de fiets makkelijk achterlaat op één van de hubs in de omgeving.

Zelf even geen fiets of op bezoek dan kan je terecht bij de Donkey republic.

Beoordeling Donkey republic.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.