The Moving Strings een speciaal optreden voor Koningsdag

De Zwijndrechtse gitaarband The Moving Strings

ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse gitaarband The Moving Strings speelde op Koninginnedag in 1962, 1963 en 1964 voor een groot publiek op het Raadhuisplein in Zwijndrecht. Meer dan een halve eeuw later spelen ze opnieuw op Koningsdag in Zwijndrecht, deze keer in Spektakel.

The Moving Strings een speciaal optreden voor Koningsdag
De Zwijndrechtse gitaarband The Moving Strings speelde op Koninginnedag in 1962

The Moving Strings was in de jaren ’60 één van de bekendste gitaarbands uit de regio. Hoewel er toen nog geen The Voice was, waren er wel degelijk talentenjachten. Zo behaalde de band in 1962 een tweede plaats bij de nationale finale van een talentenjacht in het Concertgebouw Amsterdam, waar Rob de Nijs met de Lords winnaar werd.

In 1963 werd de band wel eerste bij een talentenshow van het blad Muziek Expres. Het leverde hen de titel ‘Kampioen van Nederland’ op, uitgeroepen door de landelijke vakjury met Joost den Draaijer. Dat leidde tot een platencontract bij Bovema in Heemstede en twee singles die werden uitgebracht in Nederland en België en optredens in Nederlandse en Vlaamse tv-programma’s als ‘Tijd voor Teenagers’ en ‘Tienerklanken’.

In 1964 werd de band uitgenodigd om op te treden bij de officiële aftrap van het tweede televisienetwerk van de publieke omroep. Een jaar later besloot band noodgedwongen te stoppen, onder meer vanwege het vervullen van de militaire dienstplicht.

De muzikanten bleven daarna wel met elkaar in contact. Er volgden in de jaren ’80 enkele reünieconcerten en na enkele perioden van onderbreking zijn The Moving Strings sinds 2013 weer volop actief in de bijna originele samenstelling. Door een initiatief van gemeenteraadslid en muziekliefhebber Chris Moorman komt de geschiedenis weer tot leven als de mannen op vrijdag 27 april het podium betreden in Zwijndrecht. Het optreden in Spektakel Zwijndrecht, Norderstedtplein 10, vindt plaats tussen 15.00 en 17.00 uur.Beoordeling De Zwijndrechtse gitaarband The Moving Strings.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.