IMG 3518

De gezelligste mineralenbeurs van Zwijndrecht e.o.

Volgend jaar jubileum beurs kopt het oude krantenartikel over de Geode beurs destijds. De locatie was toen nog de Walburghal. Een periode waarin beursbezoek voor de verzamelaar essentieel was want, waar ontmoet of vind je anders contacten en mineralen en fossielen. Internet heeft de wereld dichterbij gebracht maar de ontmoeting, het vinden of het proeven van de zaken die met mineralen en fossielen te maken hebben doe je op een beurs.

Zeker op de Zwijndrechtse beurs , die als gezelligste mineralenbeurs te boek staat. Als je kijkt naar het oude artikel en de standhouders van toen dan duiken namen van toen nu nog op de familie Ankringa, Weeda,MTN, Chris Moorman of de rolsteen. Veel mensen van het eerste uur zijn ondertussen overleden maar zoals bij de familie Ankringa zie je dat de volgende generatie doorgaat. IMG 3518

Ze zijn bekend van de hangertjes die in de tijd van de Walburghal al voor tien Hollandse centen werden aangeboden. Ongehoord voordelig gewoon maar wat een productie leverde mevrouw Ankringa duizenden hangers zijn door haar handen geproduceerd en bij de mensen om de nek terecht gekomen.

De familie Weeda is ook een geweldig voorbeeld van enthousiastelingen die geweldige mooie slijkbaden mineralen, of geslepen, aanboden en aanbieden voor enorm betaalbare prijzen. Truus en Leen waren ( en zijn) een begrip in de mineralen wereld. Altijd weer slepen met groet hoeveelheden materiaal om te slijpen of stapels calciet en serpentijn bollen. Deze families hebben toch heel wat mensen gemotiveerd om zich te verdiepen in de natuur van de mineralen.

Nog steeds merk je dat op de beurs en hebben veel mensen de fakkel en het vuur van de mineralenhobby overgenomen. Het is een aanrader om dat te komen voelen op zaterdag 16 november op de beurs en de internationale mineralenbeurs te bezoeken. Fossielen, mineralen van boeken tot geslepen mineralen of van ruw tot simpel kettinkje .

Mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht. Zaterdag 16 november van 10: 00 tot 17.00 uur De Negenennegentigste Mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht. aan de Develsingel 5 te Zwijndrecht. Het bezoek dik de moeite waard. De entree prijs , 3 euro voor kinderen en 65+. 4 euro voor volwassenen.

negenennegentigste mineralenbeurs van Geode Zwijndrecht.

Beoordeling De gezelligste mineralenbeurs van Zwijndrecht e.o..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.