De burgemeester van Zwijndrecht sloot aan op de muzikale acties in Zwijndrecht

I see you when i gett there begon Lou Prince op zaterdagmorgen bij Swinhove zijn live concert voor al die mensen die binnen moeten blijven vanwege het Corona virus.

Op vrijdagavond waren ze al gestart Karim de Kool , allround DJ, en Lou Prince langs tal van woonplekken waar veel ouderen wonen die Gebonden aan huis niet hun gewone gezellige sociale contacten kunnen onderhouden.

Karim de Kool nam het initiatief zoals dat in de regio en in het land plaats heeft om met muziek buiten langs de verzorgingstehuizen en woonplekken metgezel ouderen te rijden.

De burgemeester van Zwijndrecht sloot aan op de muzikale acties in Zwijndrecht met zijn eigen zang en invulling van het liedje: ik heb je lief

 

Hij had daarvoor vele ondernemers en het wijkplatform kort Ambacht zuid als sponsor gevonden. Iedereen werkte belangeloos mee. Zo ook Lou Prince bekend van de televisie ,o.a. De voice senior en zanger Anton van der Mooren.

Die net als van Gent autoverhuur, boele rentals en NGS rental. Na toestemming van de Burgemeesters Kolff en van der Loo mocht deze rijdende drive by show op pad om door Zwijndrecht langs locaties te rijden als Swinhove, linddonk, lichtkring, zonnestein, eemstein en midden in in de wijk Heerjansdam.

Enthousiast zwaaiende mensen op de balkons genoten van dit initiatief waar normaal gesproken geen vergunning op wordt afgegeven, maar nu onder de omstandigheden en de voorwaarden van anderhalve meter afstand geen blokkade op werd gelegd.

Zo zijn er vele initiatieven van kaarten bezorgen en mondkapjes naaien, een berenroute en steeds meer zaken waar mensen elkaar een hart onder de riem steken om in deze bizarre situatie er iets moois van te maken.

Er ontstaat een sociale cohesie, een samenhang en samenwerking die eerder niet van de grond kwam. Hoe lang het nog gaat duren weten we nog niet maar dat er iets is losgekomen van samenhang dat mag duidelijk zijn.

Mooie initiatieven zet ze door. Met dank aan Chris Moorman voor het inzenden

Beoordeling De burgemeester van Zwijndrecht sloot aan op de muzikale acties in Zwijndrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.