Vivera Sociaal Wijkteam

Cursus voor mantelzorgers: ‘De Zorg de Baas’

Zwijndrecht/ Hendrik-Ido-Ambacht, Zorg jij voor iemand? Misschien ben je dan wel mantelzorger. Voor mantelzorgers uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht start op woensdagavond 19 februari de (gratis) cursus ‘De Zorg de Baas’. Zorgen voor een ander gaat vaak vanzelfsprekend, maar vraagt ook veel tijd en energie. Het is soms zoeken naar een goed evenwicht.

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, reacties van de omgeving, de rol van het netwerk, communicatie en grenzen stellen. Als jij zorgt voor een partner, kind, ouder (of ander familielid) of goede vriend of vriendin, helpt deze cursus je om de balans goed te houden of krijgen.

Degene voor wie jij zorgt heeft bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie, niet-aangeboren hersenletsel of psychische aandoening. De cursus van zeven bijeenkomsten is van 19:15 tot 21:30 uur op de woensdagavonden van 19 februari, 11 maart, 1 en 15 april, 6 en 27 mei. De terugkombijeenkomst is op 1 juli. De groep zal niet groter zijn dan twaalf personen. Voor aanvang vindt een telefonische intake plaats.

Behalve éénmalig 15 euro voor de cursusmap zijn er geen kosten aan verbonden. Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar mantelzorgconsulent Patricia van der Put patricia.vanderput@meeplus.nl of bel naar MEE Mantelzorg 078-2063202.

Beoordeling Cursus voor mantelzorgers: ‘De Zorg de Baas’.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.