Cultuurmarkt

Cultuurmarkt Noordparkfestival is vernieuwd

Op de laatste zaterdag van de maand juni, de 24e, is in het prachtige Noordpark in Zwijndrecht het Noordparkfestival. Zo goed als alles is geregeld voor het festival, de bands zijn geboekt, er is voor voldoende te eten en te drinken gezorgd, het kinderdorp wordt gevuld met allerlei vertier voor de kleintjes en er staan meer dan 30 kramen op de Cultuurmarkt.

Cultuurmarkt
Cultuurmarkt Noordparkfestival is vernieuwd

De belangstelling voor deelname aan de Cultuurmarkt overtrof dit jaar de verwachtingen van de organisatoren van het Noordparkfestival. Wilma Schimmel regelt het allemaal: “Het kostte aanvankelijk wat moeite om voldoende kramen te vullen. Maar na een herhaalde oproep stroomden de aanmeldingen binnen”.
En hoe! Ruim 30 kramen telt de Cultuurmarkt. “En het leuke is”, vertelt Wilma, “Driekwart van de deelnemers is nieuw!”
Dus het zal één grote verrassing worden voor de bezoekers van de Cultuurmarkt. Kunstenaars, ontwerpers, culturele organisaties en verenigingen presenteren zich op de cultuurmarkt met bijvoorbeeld een workshop, een demonstratie of informeren bezoekers vanuit een marktkraam.
Wat is er zoal in de aanbieding? Teveel om op te noemen, dus, maar toch een kleine greep: fotografie, er zijn gehaakte cadeautjes en handgemaakte sieraden. Natuurlijk heel veel schilderijen, maar ook geboetseerde beelden (grappig in het Beeldenpark!).

Je kunt er handgemaakte zeepjes kopen en kinderboeken of kijkdozen bekijken. Er is zelfs biologische groente en er zijn taarten en ander lekkers.Kortom, je kijkt je ogen uit. En dat combineer je dan met het genieten van de muziek van bijvoorbeeld de bands Scotch of Soulsville om er een paar te noemen.
En wat de cultuur betreft: het Noordpark biedt natuurlijk ook nog ruimte aan het Beeldenpark

Drechtoevers. En de Vrienden van het Beeldenpark geven tijdens het festival rondleidingen met uitleg.
Zaterdag 24 juni a.s. voor de negende keer het Noordparkfestival gecombineerd met de Cultuurmarkt. Het eendaags festival voor alle inwoners van de gemeente Zwijndrecht, waar muziek en cultuur centraal staan en dat vorig jaar al zo’n 5000 bezoekers trok.

cultuurmarkt
Cultuurmarkt Noordparkfestival is vernieuwd

Dat kunnen er nu wel eens meer worden. Want het festival duurt dit jaar langer: van 12 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds. En iedereen kan blijven eten, want er is een variatie van foodtrucks met voor elke smaak wel iets.

Beoordeling Cultuurmarkt Noordparkfestival is vernieuwd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.