Bibliotheek Walburg Zwijndrecht

Computer nodig voor de belastingaangifte? Kom naar de bibliotheek.

Zwijndrecht: Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kun je vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Maak voor de aangifte gebruik van onze gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan een van onze medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod. Kom gerust langs.

Zelf belastingaangifte doen in de bibliotheek
Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken Heerjansdam, Lunehof en Walburg Zwijndrecht. In deze vestigingen is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wil je belastingaangifte doen? Meld het aan de balie. Ook als je algemene, praktische vragen hebt, staan onze bibliotheekmedewerkers voor je klaar. Of ga zelf aan de slag tijdens een van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Het Financieel Hulphuis
Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Zwijndrecht is dat het Financieel Hulphuis van MEE-Vivenz. Op 12 maart van 10.00 tot 17.00 uur kunnen inwoners van Zwijndrecht – met name lagere inkomens – op afspraak langsgaan in Bibliotheek Walburg. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 078 7508967 voor meer informatie en het maken van een afspraak. Of stuur een mailtje naar info@financieelhulphuis.nl. De rest van het jaar kunnen mensen ook terecht bij het Financieel Hulphuis in Dordrecht.

Digitale cursussen
In Bibliotheek Walburg bieden we de gratis cursussen Klik & Tik en Digisterker aan. Bij Klik & Tik leren deelnemers eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema’s die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. Tijdens de cursus Digisterker leer je in vier lessen hoe je overheidszaken regelt via het internet, zoals het aanvragen van huurtoeslag of het invullen van je belastingaangifte. In Bibliotheek Heerjansdam en Walburg kun je ook terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Bij het Digitaal Inloopspreekuur stel je vragen over je mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Actuele data en tijden van de cursussen vind je in onze agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Praktische informatie
Wat: Hulp bij belastingaangifte
Wanneer: Vanaf 1 maart
Waar: Bibliotheken Zwijndrecht
Toegang: gratis

Beoordeling Computer nodig voor de belastingaangifte? Kom naar de bibliotheek..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.