basisscholen

CASCADE EN Hi5AMBACHT VERRASSEN BASISSCHOLEN MET CLASSIC EXPRESS

Hendrik-Ido-Ambacht, 12 september 2022 – Van maandag 12 september t/m vrijdag 16 september staat de Classic Express voor sporthal De Sophiahal en op het plein voor sporthal De Ridderhal. Maandag 12 september werd de rijdende concertzaal door burgemeester Jan Heijkoop officieel geopend voor de Ambachtse basisschoolleerlingen.

basisscholen
CASCADE EN Hi5AMBACHT VERRASSEN BASISSCHOLEN MET CLASSIC EXPRESS fotograaf Cees van Meerten/FotoExpressie

Meeklappen, ontroerd raken of totaal verbluft zijn: kinderen ontdekken de magie van (klassieke) muziek in de Classic Express. Deze uitschuifbare muziektrailer gaat als de eerste rijdende concertzaal ter wereld naar scholen toe. De concertzaal heeft zitjes voor ongeveer 35 kinderen, een klein podium voor de jonge muzikanten en de presentator. Maandag 12 september werd de eerste groep, de leerlingen van de Willem de Zwijgerschool, van harte welkom geheten door burgemeester Jan Heijkoop, Cascade-directeur Marjet van Os en Wendy Dubois van Hi5Ambacht. Nadat de burgemeester de Classic Express officieel had geopend, kwamen de kinderen over de rode loper de concertzaal binnen. Even tijd voor iets heel anders, voor mooie muziek. De speciale lichteffecten en videobeelden versterken de werking van muziek, presentator en violiste Martine vertelt er tussendoor korte verhaaltjes bij. Gelukkig is het nu ook weer mogelijk om kinderen zelf te laten ervaren hoe het is om een muziekinstrument te bespelen.

Jubileumfeest Cascade

basisscholen
CASCADE EN Hi5AMBACHT VERRASSEN BASISSCHOLEN MET CLASSIC EXPRESS fotograaf Cees van Meerten/FotoExpressie

“Cascade bestaat 25 jaar en daarom organiseren wij in de septembermaand allerlei festiviteiten voor alle Ambachters. Dit bezoek aan de Classic Express is een jubileumcadeau van Stichting Cascade aan de Ambachtse basisscholen. Een geweldige manier om kinderen laagdrempelig te laten kennismaken met klassieke muziek”, vertelt Marjet. Cascade heeft een goede relatie en een samenwerkingsverband met Hi5Ambacht, dus was het een logische stap om elkaar ook voor dit project op te zoeken. Vanuit haar rol als cultuurmakelaar heeft Wendy nauw contact met de basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht.
Wendy: “Ik heb met alle basisscholen contact opgenomen om hen namens Cascade uit te nodigen voor een bezoek aan de Classic Express. Daar werd heel enthousiast op gereageerd, leuk dat dit zo positief is ontvangen. Vrijwel alle leerlingen van de groepen 6 zullen deze week gaan genieten van de concerten.”

Kijk voor meer informatie op www.stichting-cascade.nl

fotograaf Cees van Meerten/FotoExpressie

Beoordeling CASCADE EN Hi5AMBACHT VERRASSEN BASISSCHOLEN MET CLASSIC EXPRESS.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.