Canon van de Zwijndrechtse Waard

Canon van de Zwijndrechtse Waard

Zwijndrecht: In navolging op de Canon van Dordrecht heeft het historisch Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof uit Dordrecht de Canon van de Zwijndrechtse Waard gebouwd, die nu is toegevoegd aan de Canon van Nederland. Op de site zijn honderden foto’s en het nodige filmmateriaal te vinden. De site is te zien op Canon van de Zwijndrechtse Waard.

De Canon van de Zwijndrechtse Waard is een ruim en representatief aanbod van een aantal zeer uiteenlopende onderwerpen, die elk een eigen licht doen schijnen over de wording van dit gebied. Een reeks miniatuurtjes met achter elk een hele wereld. Ingangen naar de geschiedenis, met handgrepen voor wie verdieping zoekt. Een vlot verhaal voor een breed publiek. Een canon als deze biedt zowel het overzicht (vijftig representatieve vensters) als de ademruimte (korte teksten, geen doorlopend verhaal) waarmee de lezer op een plezierige wijze inzicht kan krijgen in (en hopelijk belangstelling voor) zijn omgeving en hij de historische context waarin hij leeft beter op waarde kan schatten.

Bij de totstandkoming van deze canon is een beroep gedaan op de relevante kennis van tal van deskundigen, historische onderzoekers, leden van historische verenigingen, het ‘lokale geheugen’ van diep ingeburgerde waardweters en het plaatselijke bedrijfsleven. Zij hebben een buitengewoon waardevolle bijdrage aan de totstandkoming van de Canon geleverd en ervoor gezorgd dat het een breed gedragen geheel is geworden.

De Canon van de Zwijndrechtse Waard is vanaf de tweede week september 2021 voor € 7,95 in boekvorm te verkrijgen bij diverse lokale boekwinkels en bij het Augustijnenhof. Online bestellen kan op Canon van de Zwijndrechtse Waard

Beoordeling Canon van de Zwijndrechtse Waard.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.