Budget Food

Boodschappen zijn duurder geworden. Bij welke winkel doe jij je boodschappen!

Bij welke supermarkt(en) of winkel(s) in Zwijndrecht e.o. doe jij (wel eens) boodschappen? Ga je naar één supermarkt of winkel en laadt je je kar vol of ga je echt op de aanbiedingen af en pas je daar je supermarkt bezoeken op af. Plaats jouw reactie online onder dit bericht. Of bestel je jouw boodschappen ze online!

Boodschappen zijn duurder geworden vergeleken met een jaar geleden.
Volgens marktonderzoeker GfK betalen mensen gemiddeld drie tot vier procent meer, met uitschieters van 9 procent.

Vooral vlees, salades en brood stegen in prijs. Ook bier, dierenvoer en een bosje bloemen werden duurder. Sommige van deze producten schieten eruit met prijsstijgingen van gemiddeld 9 procent.

Meer huisdieren
De stijging wordt volgens het GfK niet alleen veroorzaakt door inflatie, die 1,9 procent bedroeg. De pandemie is ook een van de oorzaken, zei Norman Buysse van GfK in het NOS Radio 1 Journaal.

De prijs wordt opgedreven omdat meer mensen tijdens de pandemie een huisdier namen en er tegelijkertijd veel vraag is naar wat luxere diervoeding.

Niet alles werd duurder. Zo bleef de prijs voor snoep en koek ongeveer hetzelfde. Veel verzorgingsproducten werden zelfs goedkoper.

De oorzaak daarvan is volgens Buysse wederom de pandemie. Omdat mensen vaker thuiswerken en minder naar buiten gaan, geven ze minder uit aan spullen voor hun persoonlijke verzorging. “Denk aan tandpasta, deodorant of shampoo”, zegt Buysse. Er is minder vraag en dan gaat de prijs omlaag.

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (2 stemmen)
5 sterren
2
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Henk

Verschillende winkels

Zoals bijv. Aldi, Dirk of Budget Food niet bij AH is me te duur. Geef me geld liever aan iets anders uit.

1 jaar geleden
Marjan

Eerst bij Budget Food

Ik ga altijd eerst bij Budget Food op de Kort Ambachtlaan kijken dat scheelt me echt een hoop geld. Wat ik dan te kort heb haal ik bij een andere supermarkt. Tegenwoordig hebben ze steeds meer. Dus veel kom ik niet te kort.

1 jaar geleden

Beoordeling Boodschappen zijn duurder geworden. Bij welke winkel doe jij je boodschappen!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.