Ouderplatform Zuid-Holland Zuid

Bijeenkomst ‘Regie in de Regio’ rond het thema ‘Luister ook eens naar mij!’

Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid organiseert themabijeenkomsten ter versterking van het cliënt- en familieperspectief in de regio Zuid-Holland Zuid. De vierde en laatste bijeenkomst ‘Regie in de Regio’ van dit jaar vindt op woensdag 21 november tussen 19.30 en 21.30 uur plaats, inloop vanaf 19.00 uur. De avond is vrij toegankelijk en wordt gehouden in de Ontmoetingsruimte van Wijkcentrum De Koloriet, Jacob Marisstraat 70, 3314 TK Dordrecht.

Gastheer voor deze avond is Michiel van der Vlies, bestuurder van de MEE Plus Groep.

Het belooft een schitterende avond te worden met een lied van Peter de Jong over het thema van de avond, ExpEx, Experienced Experts, getrainde jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp en ingezet worden als maatje van jongeren en/of adviseur van instellingen en overheden, ervaringsdeskundige jongeren, Nadie, die haar ervaringen deelt door 2 nummers ten gehore te brengen en een bijdrage van Diede en Mw. Romy van Kuijk, MSc, Onderzoeksmedewerker, Tranzo, Tilburg University en de Onderzoeksgroep Forensische Geestelijke Gezondheidzorg, GGzE Eenheid Kind en Jeugd, over de samen met jongeren ontwikkelde app ‘INKT, I Need To Know,’ een interactieve tool voor jongeren om meer zicht te krijgen op het behandelresultaat, als onderdeel van de behandeling, binnen de jeugd-ggz.

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren (Jeugdwet) en volwassenen (Wet maatschappelijke ondersteuning, Wmo). Veel mensen hebben op dit moment last van de stelselwijzigingen, een kleine groep valt daarbij tussen wal en schip.

Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid is er van overtuigd dat de continuïteit van zorg en ondersteuning aan jongeren en volwassenen wel degelijk geborgd kan worden als partijen in zorg, ondersteuning en participatie elkaar goed weten te vinden, in gesprek gaan en afspraken maken.

We nodigen u van harte uit om dit gesprek met ons te voeren.

Op de avond ‘Regie in de Regio’ rond het thema ‘Luister ook eens naar mij!’ delen we kennis en ervaringen en signaleren we knelpunten vanuit de diverse wetten, waaronder de Jeugdwet en de Wmo. Ook de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz), de Participatiewet en de Wet passend onderwijs passeren de revue.

Tijdens deze avond staat het formuleren van oplossingsrichtingen centraal.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar ouderszhz@gmail.com

Ouderplatform Zuid-Holland Zuid
Ouderplatform Zuid-Holland Zuid

Beoordeling Bijeenkomst ‘Regie in de Regio’ rond het thema ‘Luister ook eens naar mij!’.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.