Bent u al deelnemer van Burgernet?

Voelt u zich betrokken bij de veiligheid in uw buurt en wilt u ook meehelpen om Zwijndrecht en omstreken veiliger te maken?

burgernet-meldingMeldt u zich dan vandaag nog aan bij Burgernet: U ontvangt een bericht van de politiemeldkamer bij een overval, straatroof, inbraak of vermissing in uw buurt, met het verzoek mee uit te kijken naar een persoon of voertuig.

Hoe werkt Burgernet?
Bij een zoekactie heeft de politie de oren en ogen van de buurtbewoners hard nodig. Als deelnemer aan Burgernet krijgt u via sms of spraakbericht een berichtje op uw telefoon over een actie in uw woonwijk.

Een burgeractie duurt ongeveer een uur. Binnen dit uur kunt u tips gratis doorgeven via 0800-0011. Burgernetdeelnemers mogen niet zelf ingrijpen. Wanneer de persoon, dader of voertuig gevonden is, of het uur is voorbij, krijgt u een afloopbericht en is 0800-0011 afgesloten. Mocht u later toch nog informatie hebben dan kunt u bellen met 112 of 0900-8844.

Er is ook een Burgernet App voor Android en iOS. Het voordeel van deze app is dat u hiermee een straal kunt instellen rondom de omgeving waar u zich op dat moment bevindt. Dus ook als u Zwijndrecht uit gaat, reist Burgernet met u mee. Het is daarbij belangrijk dat u, als u de Burgernet App downloadt, zich ook aanmeldt als deelnemer.

Aanmelden voor Burgernet Community is mogelijk voor elke inwoner vanaf 16 jaar en kan gemakkelijk via de website www.burgernet.nl

 

Beoordeling Bent u al deelnemer van Burgernet?.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.