85 jarig Showband Jong-Holland viert feest met defilé, foodtruckfestival en taptoe

85 jarig Showband Jong-Holland viert feest met defilé, foodtruckfestival en taptoe

Zaterdag 17 juni a.s. viert Showband Jong Holland uit Zwijndrecht het 85-jarig bestaan, waarbij het korps veel ruimte en aandacht geeft aan het publiek uit de Drechtsteden, en daarom iedereen uitnodigt dit mee te vieren.

defile

De festiviteiten gaan om 13.30 van start met een receptie in het gemeentehuis, alwaar de burgemeester, Dhr. D. Schrijer met de genodigden 85 jaar Jong Holland de revue zal laten passeren. Aansluitend start om 14.00 uur een defilé door het centrum van Zwijndrecht, om vervolgens om 14.30 uur te eindigen bij het gemeentehuis, waar burgemeester en genodigden dit defilé zullen afnemen. Met o.a. Excelsior uit Renkum, Wilhelmus Sliedrecht en de Rijnmondband uit Schiedam. Tevens zullen de Jong Holland Stageband, het juniorenkorps, en het seniorenkorps musiceren op het raadhuisplein. Waarna ook de burgemeester zijn klarinet ter hand zal nemen, en samen met Jong Holland een nummer zal spelen.
Alumni

Niet onvermeld mag blijven de deelname van het Jong Holland Alumni corps (een korps van oud-leden) wat nog eenmaal zal optreden met een keur van muzieknummers die in de periode tussen 1980 en 2012 te beluisteren viel bij Jong Holland. Vanaf januari dit jaar is er 1x per maand gerepeteerd om dit 17 juni ten uitvoer te brengen.
Foodtruckfestival en taptoe

Na het defilé zullen de activiteiten verplaatst gaan worden naar het terrein van VV Groote Lindt, op sportpark Bakestein, alwaar om 16.00 uur een foodtruck festival zal starten, met diverse deelnemers, en een diversiteit aan etenswaren. E.e.a. zal worden opgeluisterd door muzikale optredens van de Jong Holland Stageband.

Om 18.30 zal dan de taptoe starten met de jeugdkorpsen van De Rijnmondband, Wilhelmus en Jong Holland, waarna verder het programma zal worden ingevuld door Excelsior Renkum, Rijnmondband Schiedam, Wilhelmus Sliedrecht, Jong Holland Senioren en het alumnikorps van Jong Holland.
Na de taptoe is er nog een feest voor alle deelnemers.

Meer informatie over deze dag of over Showband Jong-Holland is te vinden op www.jongholland.nl of op de facebookpagina Showband Jong-Holland

85 jarig Showband Jong-Holland viert feest met defilé, foodtruckfestival en taptoe
85 jarig Showband Jong-Holland viert feest met defilé, foodtruckfestival en taptoe

Beoordeling 85 jarig Showband Jong-Holland viert feest met defilé, foodtruckfestival en taptoe.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.