Bibliotheek Walburg Zwijndrecht

75 jaar vrijheid en de Boekenweek

Zwijndrecht Bibliotheek Walburg: Doe rebels en denk eens dwars. In 2020 herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog. We vieren 75 jaar vrijheid. Vrijheid waar hard voor is gevochten en die we moeten koesteren. Dit geldt niet alleen voor het vrije leven, maar ook voor het vrije woord. Het thema van de 85e Boekenweek sluit hier perfect op aan. De week van 7 t/m 15 maart staat in het teken van Rebellen en dwarsdenkers. In maart en april staan er allemaal interessante en leuke activiteiten op de agenda rondom dit thema en 75 jaar vrijheid.

Activiteiten in Zwijndrecht

Ook bij Koffie met… schenken we aandacht het thema van de Boekenweek en 75 jaar vrijheid. Met verrassende gasten en inspirerende verhalen. Op woensdag 11 maart schuiven Geerke van’t Veer en Aar Noordam aan in Bibliotheek Walburg. Ze lichten het thema Rebellen en dwarsdenkers toe vanuit literair en historisch oogpunt. Rebelleren zij? Denken zij dwars? Oordeel zelf en praat gerust mee.

Op woensdag 18 maart geeft Jan Brokken een lezing.
Deze internationaal bekende schrijver van romans, reisverhalen en non-fictie vertelt over zijn werk De rechtvaardigen. Hierin beschrijft hij het verhaal van Jan Zwartendijk. Een Nederlandse consul die het leven redde van duizenden uit Polen gevluchte Joden. Een boek over wanhoop én moed.

Vrijheidscolleges
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in de aanloop naar 5 mei. In het jubileumjaar 2020 staan er uiteraard een aantal speciale Vrijheidscolleges op het programma. Verschillende sprekers delen hun visie op 75 jaar vrijheid. In het werkgebied van de Bibliotheek AanZet vertellen auteur Natascha van Weezel, advocate Liesbeth Zegveld, presentatrice Dieuwertje Blok en acteur Bilal Wahib hun verhaal.

Natascha is op woensdag 8 april in Het Kruispunt in Barendrecht, Liesbeth is dan in Bibliotheek Papendrecht, Dieuwertje is op donderdag 16 april in Ridderkerk en Bilal is op maandag 20 april in Dordrecht.

Kijk voor meer informatie over bovenstaande en nog veel meer activiteiten, aanmelden en de volledige agenda op debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Tot ziens in de bibliotheek!

Beoordeling 75 jaar vrijheid en de Boekenweek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.