Oekraïne

130 mensen lopen uit solidairiteit voor Oekraïne

Dinsdagavond vond er in Zwijndrecht een solidariteitswandeling voor Oekraïne plaats. Organisator Jordy Nijenhuis wilde wat doen voor de mensen die leed ondervinden aan de oorlog. Hij kijkt tevreden terug op de wandeling.

“In 2014 werkte ik als eerste hulpverlener in een noodopvang voor de Syrische vluchtelingen. Het leed wat ik toen zag raakte me diep. Een aantal jaar geleden ben ik gestopt in de hulpverlening. Maar toen ik alle beelden zag van wat er in Oekraïne gebeurt vond ik dat ik wat moest doen. Na een mailtje aan burgemeester Hein van der Loo ging het balletje al snel rollen en kwam de solidariteitswandeling tot stand.”

Voorafgaand aan de tocht werd er door Nijenhuis en de burgemeester kort gesproken. Dat gebeurde bij het oude gedeelte van het gemeentehuis die verlicht werd in de kleuren van de Oekraïne vlag. De organisator: “Wat een opkomst. Ik doe dit voor iedereen die deze oorlog aangaat. Want het leed er achter is afschuwelijk.” Van der Loo: “Ik sta hier met afschuw over wat er in Oekraïne gebeurt. Ik ben blij dat we op deze koude maar ook hartverwarmende avond samen kunnen lopen.” 

Na een applaus voor de Oekraïners startte de tocht onder begeleiding van verkeersregelaars. Nijenhuis: “ik wist niet wat ik moest verwachten. Dit organiseren was niet zo moeilijk, maar het vooraf inschatten wat de opkomst zou zijn was moeilijk. Even was ik bang dat ik met maar een handjevol mensen zou lopen, maar er kwamen zeker 130 mensen opdagen. Dat is fantastisch en bevredigend

Beoordeling 130 mensen lopen uit solidairiteit voor Oekraïne.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.