Even voorstellen: Ellen Breedveld van Fit For 55+

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Ellen Breedveld en geef al 13 jaar sport en beweeglessen aan 55+ in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. De lessen zijn 13 jaar geleden gestart, nadat inwoners vanaf 55 jaar in Zwijndrecht, een uitnodiging voor een fittest hadden ontvangen. Na de fittest, kregen zij de mogelijkheid om 12 weken te gaan sporten bij mij, waarbij zij iedere week een andere sport aangeboden kregen.

Na 12 weken kregen zij de mogelijkheid om dit te verlengen met 32 weken, waarbij de lessen en de aangeboden sporten verder werden uitgediept. Dit alles volgens het GALM concept (Groninger Anders Leef Model van het RUG in Groningen).
De bedoeling van dit concept was, dat de deelnemers hierna zouden doorstromen naar een sportvereniging, waar de sport werd gegeven, wat zij het beste bij hen vonden passen. Maar dit gebeurde erg weinig, omdat de deelnemers de afwisseling van alle sporten enorm leuk vinden.

Al 13 jaar is het voor mij een uitdaging om iedere week een andere les neer te zetten, waar alles aanbod komt, qua warming up, spierversterkende oefeningen, een voorbereiding om de sport en uiteindelijk het spel dat wordt gespeeld. Na afloop een cooling down. Het belangrijkste vind ik dat de deelnemers zich veilig en vertrouwd in mijn lessen voelen, het contact met andere sporters, de sociale contacten, het plezier en lachen en het samen sporten.

Ieder jaar organiseer ik een volleybaltoernooi, voor de groepen uit Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. Allereerst starten wij met een gezamenlijke warming up en daarna het volleybaltoernooi, waar alle teams heel veel plezier aan beleven. In de zomer gaan we als het kan beachvolleyballen in Zwijndrecht.

Naast het lesgeven, maak ik voor het blad Oudfit, praktijklessen waar andere lesgevers die ook deze sportlessen aanbieden, informatie uit kunnen halen, ben ik adviseur bij fittesten die worden gehouden in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht en werk ik bij Rotterdam Sportsupport als projectmedewerkster Beweegplus.

Ellen Breedveld
Fit For 55+
https://fitfor45.wordpress.com/
Facebook Fit For 55+

Beoordeling Even voorstellen: Ellen Breedveld van Fit For 55+.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.