Anneloes van Hunnik (GL) Zwijndrechtse topkandidate Provinciale Staten

Op 20 maart vinden er verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten. Anneloes van Hunnik (28) staat op nummer 2 op de lijst van GroenLinks en woont in Zwijndrecht. Ze is geboren in Hendrik-Ido-Ambacht, opgegroeid op Goeree-Overflakkee en een aantal jaar geleden teruggekeerd naar de Drechtsteden. Op dit moment is zij de fractievoorzitter van GroenLinks Zuid-Holland en zet zij zich onder meer in voor meer sociale woningen in Zuid-Holland.

107 2 CopyrightFOTOFLEX.NL 08112017107
Anneloes van Hunnik

Vier jaar geleden kwam Anneloes in de Provinciale Staten met de ambitie om van Zuid-Holland een groene en sociale provincie te maken. “Zuid-Holland is een dichtbevolkte provincie waar de druk alleen maar toe neemt. Meer inwoners, meer bedrijvigheid en steeds minder ruimte voor natuur. Volgens mij moet er echt iets veranderen om Zuid-Holland leefbaar te houden.” aldus Anneloes. Als woordvoerder Wonen, Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet, Bestuur en Participatie heeft zij meerdere successen geboekt. Het is haar gelukt om de Zuid-Hollandse kust te beschermen tegen een aantal grootschalige bouwplannen. Hierdoor blijft het strand groen en bereikbaar voor iedereen.

Woningbouw
De provincie heeft de afgelopen vier jaar een stevige positie gepakt in het woondossier. Door de inzet van Anneloes is sociale woningbouw een provinciaal thema geworden. De afgelopen jaren heeft zij met veel mensen gesproken die in woningnood zitten. “Anderhalf jaar geleden plaatste ik een oproep om in contact te komen met mensen die in woningnood zitten. De hoeveelheid reacties daarop was enorm. We hebben met ruim honderd mensen gesprekken gevoerd over hun situatie. In veel gevallen was deze schrijnend. Woningcorporaties en gemeenten nemen vaak niet hun verantwoordelijkheid. Daarom heb ik de provincie wakker geschud.” De provincie stelt strenge eisen aan nieuwbouwplannen en brengt nu ook in kaart hoe duur de sociale huurwoningen zijn. “Een gemeente kan wel zeggen dat zij 20% sociale huurwoningen hebben, maar als de huur van al deze huizen boven de €700 is, vallen nog steeds veel mensen buiten de boot. Dat kan én moet anders!” aldus Anneloes van Hunnik. De komende periode wil zij dat er meer sociale woningen worden gebouwd. Ook vindt zij dat mensen met een kleine beurs de kans moeten krijgen om woningen te verduurzamen om energiearmoede tegen te gaan.

Een stem op GroenLinks
Op 20 maart zijn er verkiezingen. “De afgelopen vier jaar ben ik gaan zien hoe dichtbij de provincie eigenlijk is voor iedereen. Het verdelen van de ruimte, aanleggen en onderhouden van natuurgebieden, het opwekken van duurzame energie en zorgen voor voldoende betaalbare woningen zijn een paar belangrijke onderwerpen waar de provincie over gaat. Daarom is het belangrijk om te gaan stemmen.” GroenLinks wil een provincie waarin het openbaar vervoer betaalbaar wordt, natuurgebieden voor iedereen dichtbij zijn en woningen betaalbaar worden. Het motto van Anneloes is daarom ‘Groen, Gezond en Gelukkig’.

Beoordeling Anneloes van Hunnik (GL) Zwijndrechtse topkandidate Provinciale Staten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.