Filmavond in Cascade met The Favourite

0
(0)

Hendrik-Ido-Ambacht (Theater-Cascade) – De film ‘The Favourite’ is losjes gebaseerd op het Engelse koningshuis aan het begin van de 18e eeuw. Een prachtig kostuumdrama en tegelijk een absurdistische Engelse black comedy. Te zien in Cascade op woensdag 26 februari.

The favourite film still

Centraal staat de driehoeksverhouding tussen Queen Anne, Lady Sarah en de nieuwe vrouw aan het hof, Abigail, een nichtje van Sarah dat haar aristocratische titel is kwijtgeraakt.

De vertolking van het drietal, door respectievelijk Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone, is zonder twijfel de grootste troef van ‘The Favourite’. Hun spel, dat wordt gevoed door een scenario vol lekkere oneliners en krankzinnige situaties, is een feest om naar te kijken. Het hof wordt verbeeld als een slangenkuil van verleiding en gekonkel, verveling en vermaak.

De recensie in de Volkskrant leverde de film vijf sterren op: ‘The Favourite is verschrikkelijk grappig en oneindig tragisch’. De film werd genomineerd voor vijf Golden Globes en won verschillende prijzen. Geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

Woensdag 26 februari 2020, 20.00 uur. Kaartjes kosten 6,00 euro. Meer informatie en reserveren: www.theater-cascade.nl of bel naar 078-6819230.

Hoeveel sterren geef jij voor dit bericht?

Klik op de sterren om dit bericht te beoordelen.

Gemiddelde aantal sterren voor dit bericht 0 / 5. sterren tellen: 0

Tot nu toe geen sterren voor dit bericht! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Bedankt voor je beoordeling.

Volg ons ook op social media!