Chrisjewierook wie kent hem niet?

Chrisjewierook

Chrisjewierook wie kent hem niet? Of de wierook, misschien ooit van gehoord. Toch als je het op zoekt op internet vind je hem terug. Chrisjewierook is als merk zo een twintig jaar geleden ontstaan en op de markt gekomen als een therapeutische wierook naast alle andere “gewone soorten” wierook en dat zijn er nogal wat.

Kees Thies van het AD schreef er al over maar dan vooral over de persoon die er achter zat, Chris Moorman. Wierook adembenemend stelt Chris altijd als je hem er naar vraagt. Het adembenemende kent een breed spectrum. Veel mensen krijgen het er benauwd van terwijl het voor anderen het een omgekeerde benadering is.Wierook kent veel invalshoeken maar is het meest bekend uit de spirituele hoek en boek de bijbel. Bij de geboorte van Jezus kreeg deze wierook en mirre aangeboden als kostbaarheid.

Wierook kennen we al duizenden jaren van ver voor de voorspelde geboorte van Jezus. Op de grote handelsroute werden deze geurstoffen al verkocht en kenden, en nog steeds, een grote waarde. Er zijn qua samenstelling veel verschillen in wierook. Je hebt de natuurlijke wieroken en de meer chemisch samengestelde geurstokjes. De liefhebbers verschillen daar van mening over wat het lekkerste is.

De therapeutische chrisjewierook is hand gerold en kent een kern van Bamboe waarop een massa van gommen en harsen, etherische olie wordt gerold. Dat gebeurt bij meer soorten zo waardoor er een aparte structuur zichtbaar is en geen stokje direct even dik.

In de meer fábrieksmatige aanpak ontstaan de mooie regelmatige stokjes.

Wierook is er ook in korrels, kegels of staafjes zonder houtkern. Maar één ding hebben ze gemeen, het doel tot het verspreiden van een aangename geur en het creëren van een prettige sfeer.

Chrisjewierook is zijn hele leven wel bezig met wierook. Kwam deze het eerst voorbij in de kerk, daarna kwam die daarna aan bod in de jaren zestig muziek en aangeboden in de vorm van stokjes en kegels in de jaren zeventig. In de jaren tachtig kwam de wierook weer voorbij in de vorm The Mother Fragances , een wierook uit India met een veel mildere geur.

Robert van Harte was ooit een achterbuurjongen van Chrisje en tevens de drijvende kracht achter het merk wat we nu tegenwoordig beter kennen als de moeders geuren. De therapeutische wierook volgde daarna in de jaren negentig.

Wierook heeft in Nederland en de rest van Europa een vlucht genomen en is eigenlijk niet meer weg te denken uit huis en tuin. Naast de variaties van wierook is er ook de natuurlijke olie die verdampt wordt of de bekende geurstokjes die een soort combinatie vormen tussen de verdamper olie en de brandende wierook.

Chrisjewierook wie kent hem niet?
Chrisjewierook wie kent hem niet?

Chris Moorman die achter het wierook merk zit verkoopt dit nog steeds. Voor heen kon men dit kopen in de Pruylenborg maar tegenwoordig spreekt men af bij hem thuis of gaat naar Gaia in Rotterdam of ontmoet Chris op de beurzen waar hij tegenwoordig weer meer te vinden is.

In de Pruylenborg werd deze wierook verkocht in de Lingam, galerie voor wereldvrede. Daar trof men Chris dan ook dagelijks aan terwijl hij zich bezig hield met zijn werk voor de Lingam, Fifth Dimension, vereniging Piramiden maar ook voor zijn politieke werk.

Voor van alles werd en wordt hij geconsulteerd. Door zijn breed opgebouwde kennis van aardse maar ook spirituele zaken geeft hij advies en kan dieper ingaan op de materie waarvoor mensen langskomen.

Zoals op internet te lezen valt heeft hij zijn werk weer echt opgepakt na een open hart operatie. Twee maanden na zijn operatie zat hij al weer in de vergaderzaal, weer drie maanden later draaide hij al weer een beurs. De drive om bezig te zijn met de wereldse zaken, zoals wereldvrede, geeft hem veel energie die hij graag doorgeeft.

Niet alleen wierook verkoopt of adviseert hij maar ook mineralen. Ook hier verteld internet weer waar hij te vinden is, behalve natuurlijk op de Koninginneweg in Zwijndrecht. Daar heeft hij ook de uitgebreide collectie muziek staan van Fifth Dimension, een andere tak van ondernemen

Wie contact wil met Chris kan altijd een mailtje sturen aan chrisjewierook@gmail.com of langskomen.

Chrisjewierook voor wereldvrede is al jaren een begrip wat al mening mens een lach op het gezicht heeft doen brengen

Beoordeling Chrisjewierook.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.